Webasto Thermo Top Z/C kályha le és szétszerelése

 1. Távolítsuk el a bal első kereket, majd a doblemezt és a kályha alatti műanyag burkulatot.
 2. Távolítsuk el a csatlakozókat, valamint a víz és üzemanyag csöveket. (A fagyállót fogjuk fel valamiben, ne szennyezzük a környezetet!)

 

 1. Távolítsuk el a kályha alatt található két tartó csavart (1) (10-es kulcs), majd a kipufogó bilincsét (2), húzzuk le a flexi csövet a kipufogóról (3), ezután az autó közepe felé tolva vegyük le a kályhát.

 1. Távolítsuk el a kipufogócsonkot.

 1. Távolítsuk el a tartókonzolt. (10-es kulcs)


 1. A csatlakozók fedelét le kell pattintani két oldalról.
 2. A vezérlő panel a csavaros burkolat alatt van, nem árt beszerezni 4 db M4X35-ös csavart, mert össze van gyógyulva rendesen, nekem bele is szakadt egy.

 1. A vezérlőpanelt egy csavar rögzíti a házhoz

 1. A másik fedél alatt a szellőztető motorja van, ezzel nem szokott gond lenni.

 

 1. A szivattyút egy csavar (T 20-as torx), valamint a csőbilincs tartja. A csatlakozóját húzzuk le

 1. Ha a szivattyú lent van, akkor az 5 db csavart vegyük ki (T 20-as torx), majd emeljük le a kosárról a házat. Vigyázzunk az üzemanyagcsőre, az nem jön a házzal (kékkel jelölve), és arra, hogy a szellőztető csatlakozója le legyen húzva, mert az jön a házzal.

 1. Ezután vegyük ki a 4 csavart ami az égőkosarat fogja (T 20-as torx)

 1.  Ha lehúzzuk a biztosító stiftet kivehetjük az izzítót. Azt az infót kaptam, hogy ha az izzítónak az ellenállása több mint 0,07 ohm akkor már hibát már ír, még ha direkt 12 volt ráadásával fel is izzik. Ez nem hivatalos infó.

Ha a fenti égőkosár van a kályhádban, akkor új izzító stiftet csak kosárral együtt kapsz, ha viszont az alsó, ahhoz már van külön stift is. Ez utóbbit a később gyártott kályhákba szerelték, talán 2003-tól.

Az égőkosár tisztításakor ügyeljünk arra, hogy ne sértsük meg az aljában lévő fémszövetet, mert ez oszlatja szét a gázolajat, és ezen ég el, valamint hogy a szellőző lyukak tiszták és átjárhatóak legyenek, hogy a gázolaj megkapja az égéshez szükséges oxigént.

 Jó szerelgetést!

 

 

Készítette: barbrady©                                                                                              2011. október 24.