A motortérben lévő ,pollenszűrő ház alatti víz összefolyó takarítása.

 A pollenszűrő alatt először az ablaktörlő lapátok és a szélvédőn összegyűlő víz elvezetése történik. Ez felül van, innen egy kis lyukon jut a víz a nagyobb én úgy hívom vízgyűjtőbe.
Lényeges, hogy nem elég az alsót, ahol a fékszervó van takarítani, hanem felül is gondosan ki kell pucolni,mivel ha már onnan nem folyik le a víz, az mind szépen visszatér akár az utastérbe is.

Kívülről érdemes figyelni, mert a jobb sárvédő és az ajtó között NEM a megfelelő helyen távozik a víz, hanem a kettő között, ott, ahol nincs járat kialakítva. Ez ha sáros,poros a kocsi kifejezetten jól látható.Ez a pollenszűrő ház. Ezt kell levenni.Szépen sorba,ahogy jön. Tudom, egy merő mocsok... Mosolytakarítom is közbe MosolyItt egy fontos állomás . Ez a drót Mosoly szétpattintva jön ki. Visszatenni kell ésszel, mert nem mindegy hova kerül a fém bizosító.
Ennek van egy hely kialakítva. NEm alá, nem fölé a menethez.Ez a másik oldal, könnyen törik,csak előre és fel kell majd húzni a házat.Alul van két beakadós patent. Előről, ahonnan a kép készült, van egy szorító csat, amit ki kell akasztani. Ezután lejön könnyen a cső.Miután nem fogja a házat semmi, fel és előre nyomva kiakad a helyéről. A gumigéder zavaró lesz, le is lehet előtte venni, de felesleges szerintem.


Ez az alsó nyílás. Érdemes kézzel kikaparni,majd alaposan kimosni.
Ez a felső gyűjtő , amennyire tudtam, a jobb alsó sarkában van a kis átfolyó.
Körülbelül ennyi, remélem tudtam segíteni... Mosoly

Készitette:Szekeres László