MK4-es navigációs számítógép (rechner) bejelentkező kép cseréje!

 

A bejelentkező kép cseréjét mindenki a saját felelősségére végezze el. A leírás készítője semmilyen nemü felelősséget nem vállal!!

 

 

Miután beszereztük a navigációs számítógép frissítésére szolgáló szoftvert, nyissuk meg egy erre a célra alkalmas szoftverrel, például UltraISO (vagy bármely CD kép fájl szerkesztésére alkalmas programmal).

Ennek a programnak a virtuális CD meghajtójába töltsük be a kívánt szoftvert.

A virtuális cd-n a következő elérési úton (\V_2\RR\0101\BMWC01S\app_sw\)találunk egy "navboot" nevü fájlt ezt másoljuk át a cd-ről egy másik meghajtóra. Amikor ezzel megvagyunk, indítsuk el a GifExtractor nevü programot:

 

 

Utána a Find File opcióval jelöljük ki a "navboot" fájlt arról az elérési helyről, ahová másoltuk. Utána nyomjuk meg az Extract gombot, és ez a kép látható:


Jelöljük ki a hexa listából a lecserélni kívánt bejelentkező képet.(eredeti bmw logo)

 

A Select image to exchange gombbal tallózzuk be az általunk elkészített új bejelentkező képet aminek a következő kitételeknek kell megfelelni:

 

Ezzel készen is vagyunk. Ezt a programot be is zárhatjuk.

Már csak a módositot "navboot" fájlal felül kell írjuk, az eredeti "navboot" fájlt. Ezt megtehetjük az UltraISO programmal. A fájl fülre kattintva a megnyitás opcióval betallózzuk az eredeti CD kép fájlt ( *.mds ).Ezután elnavigálunk a következő elérési útra: (\V_2\RR\0101\BMWC01S\app_sw\) Itt láthatjuk az eredeti "navboot" fájlt.

 

A műveletek fül alatt a fájl hozzáadása opciót válasszuk. Ekkor betallózzuk az általunk módositot "navboot" fájlt. A program rákérdez, akarjuk-e felül írni az eredeti fájlt: "Igen"

Ezután a fájl fülre kattintunk és mentés másként (azért nem a sima mentést, mert így meg marad az eredeti verzió) opciót válasszuk. Ezzel elmentettük a Cd képfájlunkat. Most már kiírhatjuk CD-re a kép fájlt. Máris lehet frissíteni a szoftvert. Szoftver frissítés leírása megtalálható ITT.

És íme egy végeredmény.

 

 

Laci520D