A Car & Key Memory funkciói és beállítási lehetőségei

A Car & Key Memory beállítási lehetőségei a következő BMW sorozatokra érvényesek: E38 és E39 98/9-től, E46, E52, E53

Gyakran esik szó különböző beállításokról, amit az ember a szervizben számítógéppel (Modic, DIS, GT 1, SSS/PROGMAN) állíttathat be. Ezért ennek a kérdésnek a tisztába tételére az összes beállítási lehetőséget és funkciót összegyűjtöttük.

Hogy pontosan mit is jelent a Car & Key Memory:

A "Car Memory" olyan beállításokat tartalmaz, amelyek a járműre vonatkoznak. Ezek a beállítások függetlenek a nyitáshoz használt kulcstól, és érvényesek mind a távirányítóval, mind a kulccsal történt nyitás esetére.

A Key Memory beállításait a kulcsra programozzák, és ezek a beállítások a távirányítóval történő nyitáskor lesznek lehívva. (Megjegyzés: a beállításokat nem a kulcsban tárolják, hanem a nyitáskor a jármű azonosítja a használt kulcsot. Ezt az azonosítást a vezérlőegység továbbítja a többi egységhez, melyek aktiválják az adott kulcshoz rendelt beállításokat.)

Így
lehetséges például, hogy minden vezető az általa használt beállításban találja az ülést, vagy a klímát a nyitás után. Az E38 és E39 esetében technikai okok miatt csak két kulcs járműhöz rendelése lehetséges.


 

Áttekintésként egy összefoglaló lista:

 
1 Car Memory
1.1 Riasztó
1.2 Központi zár
1.3 Ablakemelő/Tolótető

1.4 Világítás
1.5 Ablaktörlő
1.6 Tempomat
1.7 Akusztikus figyelmeztetések
1.8 Fűtés/Klíma/Szellőztetés

1.9 Ülés- és tükör memória
1.10 Kijelzők/Nyelv
1.11 Audio/Video
1.12 PDC (Park Distance Control)

2 Key Memory
2.1 Központi zár


Akik újonnan vették az autójukat, az átvétel előtt ezt a teljes listát megkapták, hogy válasszák ki a számukra megfelelő opciókat. A listán szereplő funkciók az E39-es sorozatra vonatkoznak, az ettől eltérő információt külön feltüntettük.

Előfordulhat, hogy a jogi szabályozás eltérősége miatt a különböző országokban forgalomba helyezett járművekben más és más, országspecifikus beállítási lehetőségek vannak. Ezért a gyárilag beállított értékek is különbözhetnek.


1.1 Car Memory - Riasztó


1.2 Car Memory - Központi zár


1.3 Car Memory - Ablakemelő/Toló-/Billenőtető


1.4 Car Memory - Világítás


1.5 Car Memory - Ablaktörlő

0 aktív
0 inaktív

Az
esőérzékelő dekatíválható. (normál szakaszoló mód)
E46


1.6 Car Memory - Sebességszabályozás


1.7 Car Memory - Akusztikus figyelmeztetések


1.8 Car Memory - Fűtés/Klíma/Szellőztetés1.9 Car Memory - Ülés/Tükör memória


1.10 Car Memory - Kijelzők/Nyelv


1.11 Car Memory - Audio/Video


1.12 Car Memory - Park Distance Control (parkolóradar)2.1 Key Memory - Központi zár

Ezeket a beállításokat szervizben, egy DIS, Modic vagy GT 1 segítségével tudták programozni a V44-es verzióig, jelenleg SSS/PROGMAN programozóállomással aktiválható. A következő kivételek vannak, amikor is a vezető maga irányítja a "Car Memory" beállítást:

 

Évjáratonként eltérések mutatkozhatnak ehhez a listához képest. A lehetséges beállítások teljes köre a számítógépre csatlakoztatáskor állapítható meg.

 

 

©fordítás: efer

©szakmai lektorálás: maszika